Pikavippi 18-vuotiaalle

Pikavippi 18-vuotiaalle rahapalvelu mainos 1

Pikavippejä, tililuottoja ja muita luottoja voi ensimmäisen kerran saada aikaisintaan täysi-ikäistymisen jälkeen. Alaikäisille ei myönnetä minkäänlaisia vippejä. Kuitenkin monessa lainapalvelussa pikavipin ikäraja on korkeampi kuin 18 vuotta, esimerkiksi 20 tai jopa 22 vuotta. 18-vuotiaan vipin hakemiseen suosittelemme ehdottomasti Pikavippi.fi -palvelua, joka myöntää 100-300 euroa puolen vuoden takaisinmaksuajalla erittäin edullisin kuluin.

18-vuotiaan pikavippi usein pienempi kuin vanhemman henkilön

On kuitenkin monia paikkoja, joista voidaan myöntää pikavippi 18-vuotiaalle. Joskus nuorimmille hakijoille myönnettävät vipit ovat kooltaan rajoitettuja, eli esimerkiksi alle 20-vuotiaana voi saada vain tietyn kokoisen lainan, kun taas vanhemmat voivat hakea kaikkia lainasummia. Tällaiset järjestelyt ovat kuitenkin vähentyneet viime aikoina, ja yleensä kaikki lainapalvelun ikärajan ylittävät voivat hakea kaikkia summia.

Pitäisikö pikavipit kieltää 18-vuotiailta?

Suomessa on keskusteltu jonkin verran siitä, pitäisikö ylipäätään myöntää pikavippiä 18-vuotiaalle tai muille nuorille aikuisille. Joillekin pikavipit aiheuttavat ongelmia. Joskus pikavippeihin turvautuvat nuoret, jotka eivät vielä hallitse omaa talouttaan tai ymmärrä kunnolla, että nostettu laina täytyy aina maksaa takaisin korkojen kera. Nuorten tulot ovat yleensä pienet, sillä eletään opintotuella, sosiaaliturvalla tai pienellä palkalla, eivätkä rahat riitä kaikkiin menoihin, joihin on saatettu tottua vielä vanhempien luona asuessa. Joskus herää houkutus lähteä kavereiden kanssa baariin, vaikka rahaa ei olisikaan, ja silloin tilataan nopea ja helppo pikavippi.

Suuri osa 18-vuotiaista on vastuullisia vippaajia

Ei ole kuitenkaan johda automaattisesti tuhoon, jos ottaa pikavippiä 18-vuotiaana. Suurin osa nuorista osaa hoitaa taloutensa aivan mallikkaasti ja ymmärtää, että kaikkeen ei ole varaa. Nuoret ovat myös tottuneita ostamaan vaatteita kirpputoreilta ja muutenkin säästämään elämän kustannuksissa. Pikavippi voi olla jopa yritys hoitaa omaa taloutta itsenäisesti – sen sijaan, että soitettaisiin vanhemmille ja pyydettäisiin rahaa, otetaan pikavippi ja suunnitellaan huolellisesti sen takaisinmaksu. Joskus tällainen vippaaminen voi johtaa ongelmiin, mutta hyvin suunniteltuna pikavippi on 18-vuotiaalle aivan yhtä turvallinen laina kuin vanhemmallekin henkilölle. Jos aiot hakea pikavippiä 18-vuotiaana tai muuten nuorena henkilönä, voit aloittaa tutkimalla pikavippivertailuja. Niissä voit listata Suomessa tarjolla olevat pikavipit hinnan mukaan ja näet myös, mikä lainan ikäraja on. Niinpä näet yhdellä silmäyksellä, mitkä lainapalvelut tarjoavat luottoa nuorille henkilöille.