Käyttöluotto rahapalvelu mainos 1

Käyttöluotto tarkoittaa tismalleen samaa asiaa kuin kulutusluotto. Käyttöluotot ovat tarkoitettu nimensä mukaisesti käyttöä varten. Useimmiten käyttöluotot ovat täysin vakuudettomia. Tämä tarkoittaa sitä, että lainaa hakevan henkilön ei tarvitse hankkia luotolleen minkäänlaisia takaajia tai vakuuksia. Käyttöluotot voivat toisaalta olla myös vakuudellisia, mikä tarkoittaa sitä että lainaajan on hankittava luotolle takaaja tai esitettävä muutoin riittävät vakuudet.

Yhteishakijhan kanssa voi saada suuremman lainan

Vakuudettomia käyttöluottoja ovat useimmiten noin 500 – 10 000 euron suuruiset luotot. 10 000 euron tai sitä suuremmat lainat vaativat useimmiten joko takaajan, yhteishakijan tai riittävät vakuudet jotta luottoa on mahdollista saada. Vakuudeksi voi soveltua esimerkiksi auto, moottoripyörä, vene tai jokin muu moottoriajoneuvo. Joissakin tapauksissa myös esimerkiksi omistusasunto voi käydä sopivana vakuutena käyttöluoton saamiseksi. Käyttöluottojen takaisinmaksuajat ovat yleensä lainaa hakevan henkilön itse valittavissa. Tyypillinen takaisinmaksuaika on muutama vuosi. Maksuajan voi kuitenkin valita muutaman kuukauden ja jopa suuremmissa lainoissa aina 12 vuoden väliltä.

Takaisinmaksuaika kannattaa suunnitella huolella

Takaisinmaksuaika kannattaa mitoittaa aina siten, että sen pystyy maksamaan moitteetta takaisin luoton tarjonneelle yritykselle. Liian suuret kuukausierät rasittavat muuta budjettia liikaa joten laina-aikaa kannattaa hieman venyttää jotta kuukausierää saa hieman pidemmäksi. Laina-ajan pidentämisen huonona puolena tietysti on se, että kokonaiskulut nousevat hieman verrattuna lyhempään laina-aikaan.

käyttöluoton vuosikorko

Käyttöluottojen tyypillinen vuosikorko on sama kuin kulutusluotoissa, noin 9 – 30%. Korkoprosentti voi olla toki myös suurempi, mutta harvoin kuitenkaan yli 40%. Lainaa hakiessa kannattaa joka tapauksessa kiinnittää huomiota kokonaiskorkoon. Tähän voi vaikuttaa mm. erilaiset nostopalkkiot, lainan avausmaksut tai erilaiset kuukausittain perittävät tilinhoitomaksut.

Kenelle käyttöluottoa myönnetään?

Käyttöluottoa voivat hakea vähintään 18-vuotta täyttäneet henkilöt mutta jotkut luottoa tarjoavat yritykset voivat vaatia myös korkeampaa ikää varsinkin suurempia summia lainatessa. Maksu- ja luottotiedot on luonnollisesti oltava kunnossa. Useimmat lainaa tarjoavat yritykset vaativat myös Suomen kansalaisuuden tai vähintään pysyvän asuinpaikan suomessa. Lisäksi käyttöön tarvitaan verkkopankkitunnukset lähes poikkeuksetta.

mitkä tahot tarjoavat käyttöluottoa?

Käyttöluottoa tarjoavat myös normaalien pikaluottoa tarjoavien yritysten lisäksi tietysti normaalit pankit. Pankista luottoa hakiessa vaaditan useimmiten paremmat vakuudet tai takaajat. Lisäksi pankista hakiessa luoton saaminen on huomattavasti hitaampi prosessi ja vaatii paikalla käymisen. Sen sijaan pikalainapalvelusta käyttöluotto otettaessa on rahat parhaimmassa tapauksessa käytettävissä jopa saman päivän aikana. Käyttöluottoa voi hakea nykyisin myös niin sanotuista vertaislainapalveluista. Vertaislainapalvelusta käyttöluoton voi saada verrattain edullisesti ja pitkällä maksuajalla mikäli sopivia sijoittajia on halukkaita rahoittamaan lainanhakijan rahantarpeen. Käyttöluottojen kuluja kannattaa vertailla eri lainavertailujen avulla. Voit säästää suuriakin summia jo pienen käyttöluoton ottaessasi.

Joustoluotto vs Käyttöluotto

Joustoluotto on taas jatkuvaa lainaa, mikä myönnetään luottotilin muodossa. Sivustoilta kuten Joustoluottoja.fi voi hakea tililuottoa esimerkiksi 2000 – 4000 euron luottorajalla, jota voit sitten nostaa omiin tarpeisiisi sopivan summan. Voit tehdä useita nostoja luottotililtä luottorajasi puitteissa.