Lainojen kilpailuttaminen

Lainojen kilpailuttaminen rahapalvelu mainos 1

Ennen kuin haet esimerkiksi suurempaa luottoa, kannattaa aina suorittaa lainan kilpailutus. Se tarkoittaa yksinkertaisimmillaan sitä, että selvität, mikä palvelu tarjoaa haluamaasi lainaa halvimmalla hinnalla.

Näin kilpailutat lainat

Lainan kilpailutuksen voi suorittaa itse, mutta voit käyttää apunasi myös kilpailuttamiseen erikoistuneita palveluita. Jos kilpailutat itse, voit käyttää joko lainojen vertailusivustoja tai kilpailuttaa lainat lähettämällä lainahakemuksen. Vertailu pikavippivertailun avulla tai lainasivuston itse ilmoittamia hintatietoja tutkimalla on mahdollista, mikäli palvelun hinnasto on sama kaikille. Suosittelemme aloittamaan vertailun katselemalla pikavippivertailuita. Niistä saat hyvän käsityksen halvimmista pikavipeistä. Pikavipeissä ja tililuotoissa hinta on yleensä sama kaikille asiakkaille.

Suurissa lainoissa yleensä henkilökohtainen korkomarginaali

Usein etenkin isommissa kulutusluotoissa korkomarginaali määräytyy asiakkaan luottokelpoisuuden mukaan, eikä hintaa voi tietää, ennen kuin saa oman henkilökohtaisen lainatarjouksen. Jos haluat kilpailuttaa kulutusluotot itsenäisesti, valitse useita lainapalveluita ja täytä niiden lainahakemukset. Saat vastaukseksi hakemukseesi lainatarjouksen, mikäli lainapalvelu on valmis myöntämään sinulle luottoa. Vertaile saamiasi tarjouksia ja valitse edullisin tai muulla tavoin houkuttelevin tarjous. Hyvin usein halvin laina on paras, mikäli maksuaika vain on sopiva.

Lainan kilpailuttaminen ei sido mihinkään

Voit kilpailuttaa lainoja turvallisesti, sillä lainahakemuksen lähettäminen ei sido sinua vielä mihinkään. Voit hyvin lähettää hakemuksia useisiin paikkoihin ja selvitellä siten luottojen hintatasoa.

Kilpailuttaako itse vai jonkin palvelun avulla?

Lainan kilpailutus itsenäisesti on kuitenkin melko aikaa vievää puuhaa. Onneksi on olemassa verkkopalveluita, jotka ovat erikoistuneet nimenomaan lainojen kilpailuttamiseen. Parasta on, että kilpailuttamisesta ei peritä asiakkaalta minkäänlaisia kuluja. Kilpailutuspalvelua käyttäessäsi sinun tarvitsee täyttää yksi lainahakemus palvelun omilla sivuilla. Lainahakemus on samankaltainen kuin kulutusluottopalveluissa, eli täytät yksityiskohtaisesti kaikki tiedot omasta taloustilanteestasi.

Lainahakemuksen jättämisen jälkeen

Lähetettyäsi hakemuksen lainan kilpailutus etenee siten, että palvelu etsii puolestasi lainoja, jotka täyttävät antamasi vaatimukset. Palvelut tekevät yhteistyötä lainapalveluiden kanssa ja etsivät sinulle luottoa niiden valikoimista. Jos sinulle sopivia lainoja löytyy, saat hakemukseesi vastaukseksi joko yhden tai useamman tarjouksen. Kilpailutuspalvelu joko poimii sinulle halvimman luoton tai saat kaikki tarjoukset nähtävillesi, jolloin voit itse valita sopivimman. Sopivan lainan löydettyä teet luottosopimuksen normaalisti valitsemasi lainapalvelun kanssa.