Tililuotto

Tililuotto rahapalvelu mainos 1

Haluaisitko luottokortin kaltaista joustavaa lainaa, mutta ilman korttia? Tililuotto voi olla ratkaisusi. Se mahdollistaa sekä pienten vippien että vähän suuremman lainan nostamisen ja on kohtalaisen edullista luottoa.

Tililuoton valinta

Tililuottoa voit hakea mistä tahansa joustavia luottoja tarjoavasta lainapalvelusta. Niitä on nykyisin tarjolla paljon, joten valinnanvaraa riittää. Tililuotot ovat halvempia kuin pikavipit, joten monessa tapauksessa kannattaa luultavasti tehdä ennemmin tililuottosopimus kuin ottaa pikavippi. Tavallinen tililuoton luottoraja on 2000 euroa, ja tämä luottoraja on asiakkaan vapaassa käytössä. Jotkut palvelut tarjoavat myös isompia luottorajoja. Kun valitset tililuottoa, mieti, tarvitsetko yli 2000 euron luottorajaa. Muista myös vertailla eri tililuottopalveluiden hintoja keskenään.

Näin hankit tililuoton

Tililuotto haetaan netistä, kunhan sopiva lainayhtiö on löytynyt. Lainasopimuksen tekoa varten tarvitaan verkkopankkitunnukset, ja hakijan tulee toki täyttää myös kaikki lainayhtiön asettamat luottokriteerit. Yleensä lainayhtiöllä on jokin ikäraja lainasopimuksen myöntämiselle, ja luottotietojen on oltava kunnossa. Hae tililuottoa täyttämällä hakemukseen omat tietosi. Useimmat tililuottofirmat haluavat myös nähdä todisteet siitä, että hakijalla on riittävästi tuloja lainan takaisinmaksun onnistumiseksi. Omat tulot voi todistaa monella tavalla. Jotkut firmat käyttävät luottoluokituspalveluita, jolloin asiakkaan ei tarvitse itse tehdä juuri mitään. Muussa tapauksessa taas täytyy valmistautua toimittamaan esimerkiksi palkkatodistus tai eläkepäätös, mikä vaatii hieman vaivaa lainan hakijalta.

Tililuoton käyttö

Tililuoton käyttö on varsin joustavaa, sillä luottoa voi nostaa kerralla sen verran kuin tarvitsee. Miniminosto on usein 20 – 100 euroa, minkä ansiosta tililuotto kelpaa hyvin pikavipin tarpeeseen. Nosta tililuottoa milloin tahansa. Nostojen tekeminen riippuu lainapalvelusta, toisissa paikoissa lainaa haetaan tekstiviestillä ja toisissa nostoja voi tehdä netissä tai mobiilipalvelussa. Tarkista käytännöt valitsemasi vippifirman sivuilta. Takaisinmaksuasioissa kannattaa selvittää, paljonko tililuottoa täytyy kerralla lyhentää. Minimilyhennys vaihtelee suunnilleen 50 euron ja 200 euron välillä. Tavallisesti lainafirma ilmoittaa jonkin prosenttiosuuden, joka täytyy vähintään varautua maksamaan. Yleensä tililuoton maksu voi venyttää usealle kuukaudelle, mikäli on tarpeen. Pidempi maksuaika tuo isompia korkokuluja, joten ota korko huomioon kun mietit, millaisissa erissä maksat lainasi takaisin.