Lainaa ilman vakuuksia rahapalvelu mainos 1

Useimmat netin kautta haettavat pikavipit, kulutusluotot ja tililuotot ovat lainoja, jotka myönnetään ilman vakuuksia. Se tarkoittaa, ettei sinun tarvitse asettaa mitään omaisuuttasi, kuten asuntoa tai autoa, lainan maksun vakuudeksi. Kun haet lainaa ilman vakuuksia, et tarvitse myöskään takaajaa, joka maksaisi lainan pois mikäli et itse siihen pysty.

Et tarvitse omaisuutta lainan hakemiseen

Laina ilman vakuuksia on siitä hyvä lainamuoto, että se sopii lähes kaikille, myös niille ihmisille, joilla ei ole arvokasta omaisuutta lainan vakuudeksi. Vakuuden tarkoituksena on, että mikäli asiakas ajautuu vaikeuksiin eikä saa lainaansa maksettua takaisin, luotonantaja saa omansa takaisin myymällä vakuuden tai ottamalla sen omistukseensa. Vakuudellinen laina, esimerkiksi panttilaina, on siinä mielessä turvallinen, että asiakas ei joudu maksuvaikeuksiin, vaikka luoton maksussa tulisi ongelmia. Toisaalta vakuuden voi menettää. Vakuudellista lainaa voi olla mahdollisuus saada, vaikka olisi maksuhäiriömerkintäkin, sillä vakuus turvaa lainan takaisinmaksun.

Vakuudettoman lainan hinta

Laina ilman vakuuksia on yleensä hieman kalliimpi kuin vakuudellinen laina, eli korkoa maksetaan hieman enemmän. Lainan hinta on kalliimpi, koska lainan takaisinmaksu ei ole yhtä varma kuin vakuudellisen lainan tapauksessa. Luotonantajat kattavat korkeamman riskin perimällä lainoista korkeampia maksuja. Ilman vakuuksia myönnettävä luotto ei silti välttämättä ole erityisen kallista. Lainojen hintoja kannattaa itse tutkia ja harkita, onko lainasta perittävä hinta sellainen, että pystyt sen maksamaan.

Haettaessa lainaa ilman vakuuksia luottotiedot oltava kunnossa

Kun myönnetään vakuudetonta pikalainaa, on luotonantajille tärkeää tarkistaa, että asiakas on luottokelpoinen ja että hänellä on hyvät mahdollisuudet maksaa ottamansa laina takaisin. Näistä syistä internetin pikavippi- ja kulutusluottopalvelut tarkistavat aina hakijoidensa luottotiedot huolellisesti. Yleensä myös muut taloustiedot selvitetään tarkkaan, ja siksi kulutusluottoa tai tililuottoa hakiessa joutuu täyttämään hakemukseen palkkansa koon ja kuukausittaisten menojen määrän. Näiden tietojen perusteella lainapalvelu voi tehdä luottoarvionsa ja päättää, pystyykö asiakas todennäköisesti maksamaan lainansa takaisin. Ilman vakuuksia myönnettävän lainan saaminen on todennäköisintä, mikäli hakija käy töissä tai hänellä on muuten vakaat tulot esimerkiksi eläkkeen ansiosta. Hakijalle on eduksi myös se, jos hänellä ei ole ennestään suurta määrää pikavippejä tai kulutusluottoja.