Lainojen yhdistäminen rahapalvelu mainos 1

Lainojen yhdistäminen voi tulla kohdallasi kysymykseen, jos sinulla on useita pieniä velkoja ja haluaisit yhdistää ne yhdeksi isommaksi lainaksi. Pienet velat voivat koostua esimerkiksi pikavipeistä, luottokorttiveloista, pienehköistä kulutusluotoista, tililuotoista ja osamaksusopimuksista. Aiempien velkojen kokonaissummalla ei sinänsä ole merkitystä, sillä lähes kaikenlaisiin luottoihin voi hakea luottojen yhdistämistä.

Näin lainojen yhdistäminen toimii

Kun yhdistät lainat, tarkoittaa se käytännössä sitä, että tilaat yhden kulutusluoton, joka on vähintään yhteenlaskettujen velkojesi suuruinen. Tällä kulutusluotolla voit maksaa saman tien pois kaikki aiemmat pikavipit tai muut pienemmät velat. Koko kulutusluottoa ei ole pakko käyttää tähän tarkoitukseen, vaan voit käyttää osan summasta muiden lainojen poismaksuun ja osan muihin tarkoituksiin.

Lainojen yhdistämisen edut

Mitä etua lainojen yhdistämisestä sitten on? Pääasiallinen syy yhdistää lainat on se, että voit säästää, kun vaihdat korkeakorkoiset pienlainat yhteen kulutusluottoon. Iso laina on nimittäin yleensä suhteellisesti halvempaa kuin pieni. Ennen yhdistämistä kannattaa kuitenkin tarkasti laskea, säästätkö todella, jos yhdistät lainat. Tarkista esimerkiksi, säästätkö pikavipin kuluissa, jos maksat sen pois jo aikaisemmin. Toinen hyvä syy lainojen yhdistämiseen on maksujen yksinkertaistaminen. On huomattavasti helpompi maksaa ainoastaan yhtä lainanlyhennystä ja pysyä kärryillä sen ajoissa maksamisesta, kuin hoitaa useita pikavippilaskuja. Jos velkoja on paljon, osa laskuista saattaa jäädä huomaamatta, ja myöhästymismaksujen vuoksi kulut taas kasvavat. Ja jos on tarpeen sopia eräpäivän siirrosta, onnistuu sopiminen paljon helpommin yhden lainapalvelun kuin kymmenen lainapalvelun kanssa. Kolmanneksi, lainojen yhdistäminen on avuksi siinä mielessä, että voit järjestää velkojesi maksuaikataulun uudelleen. Pienten lainojesi maksuaikataulut ovat todennäköisesti melko lyhyitä, ja sinun pitäisi pystyä maksamaan kaikkia lainoja samaan aikaan.

Yhdistelemällä lainoja voit säästää ja päästä eroon vippikierteestä

Yksi viidenkympin kuukausilyhennys ei vielä ole suuri meno, mutta jos näitä lyhennyksiä on kymmenen kuukaudessa, summa voi kasvaa mahdottoman isoksi. Lainat yhdistämällä voit sovittaa uuden kulutusluoton maksuaikataulun sopivaksi. Todennäköisesti maksuaikataulu pitenee, mutta voit säätää kuukausittaisen lyhennyserän sen kokoiseksi, että pystyt maksamaan sen ongelmitta. Monessa tapauksessa lainojen yhdistäminen tuottaa suurta helpotusta, kun velkaongelmat eivät enää näytäkään niin vaikeasti hallittavilta kuin aikaisemmin.